Skrabeluker

Serverar: 25 portioner

Småländsk kalasmat från 1800-talet.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl socker, knappt
  • 6 dl mjölk
  • 15 dl vetemjöl
  • 7 tsk bakpulver
  • 500 g rivna morötter
  • 100 g avsvalnat margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa samman 6 ägg, 1,5 tsk salt och knappt 2 dl socker.
    2. Tillsätt 6 dl mjölk och 15 dl vetemjöl blandat med 7 tsk bakpulver.
    3. Vispa till en jämn smet, den ska vara lite lös. Blanda ner 500 g rivna morötter och knappt 100 g avsvalnat margarin och rör om ordentligt.
    4. Smält margarin på medelvärme i en stekpanna. Klicka ut smeten, cirka 2 msk per plätt är lagom. Grädda 1-2 minuter på var sida.
    5. Jordgubbssylt eller pannkakssylt passar bra till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben