Skrabeluker
Serverar:
25 portioner
Småländsk kalasmat från 1800-talet.
Ingredienser
6 ägg
1,5 tsk salt
2 dl socker, knappt
6 dl mjölk
15 dl vetemjöl
7 tsk bakpulver
500 g rivna morötter
100 g avsvalnat margarin
Instruktioner
Vispa samman 6 ägg, 1,5 tsk salt och knappt 2 dl socker.
Tillsätt 6 dl mjölk och 15 dl vetemjöl blandat med 7 tsk bakpulver.
Vispa till en jämn smet, den ska vara lite lös. Blanda ner 500 g rivna morötter och knappt 100 g avsvalnat margarin och rör om ordentligt.
Smält margarin på medelvärme i en stekpanna. Klicka ut smeten, cirka 2 msk per plätt är lagom. Grädda 1-2 minuter på var sida.
Jordgubbssylt eller pannkakssylt passar bra till.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!