Skumhjärtan

Ett härligt barnsligt godis med fluffkänsla.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 0.75 dl glykos, 100 g
  • 6 äggvitor
  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 krm hushållsfärg
  • Till plåten
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • Valfritt strössel, kokos eller choklad
  • Instruktioner

    1. Ger ca 35 stora eller 50 mindre hjärtan
    2. Tips: Glykos kan du hitta i välsorterad livsmedelsaffär eller på apoteket.
    3. Mät upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt sockerlagen koka utan omrörning på medelvärme till 127 grader.
    4. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum med elvisp i en stor bunke. Rör ut gelatinpulvret i vattnet i en bunke som tål värme. Låt svälla i 5 minuter. Sätt skålen i varmt vattenbad och smält gelatinet.
    5. Häll den heta sockerlagen försiktigt i äggvitan, i en tun stråle under jämn vispning med elvisp på högsta fart. Vispa ner det smälta gelatinet och hushållsfärg. Vispa ytterligare 5 minuter på halvfart tills allt är väl blandat.
    6. Blanda maizena med florsocker och sikta på 3 ark bakplåtspapper. Klicka smeten i en spritspåse. Sprits ut hjärtan på bakplåtspappren. Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben