Slarvströmming

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

När man inte orkar steka strömmingen. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 800 g frysta strömmingsfiléer
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 citron
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär de halvtinade strömmingsblocken i fyra delar. Lägg strömmingen i en fyrkantig ugnsform.
    2. Blanda grädden med senapen och persiljan. Raspa i citronskal och pressa saften av halva citronen. Blanda ner persiljan. Salta och peppra. Häll blandningen i strömmingsformen.
    3. Grädda ca 30 minuter.
    4. Serveras med kokt potatis eller mos.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben