En oemtoståndligt god och mättande soppa med krämig konsistens och läcker grön färg. Går jättelätt och snabbt att göra!
Ingredienser
8 dl frusna ärtor
5 dl vatten
1 buljongtärning
1 knippe salladslök
250 g mozzarella
Instruktioner
- Koka upp vattnet med buljongtärningen och två salladslökar som du delat rakt av. Skiva resterande salladslökar och spara till sedan.
- Lägg ärterna i det kokande vattnet och koka tills de är genomkokta.
- Skär mozzarellan i små bitar, spara några bitar till senare.
- Ta upp salladslökarna från ärtorna och lägg ärtorna och lite av buljongen i en mixer tillsammans med mozzarellan. Mixa slätt. Späd med resten av buljongen till önskad konsistens. Värm upp soppan igen om den svalnat för mycket.
- Servera soppan med den skivade salladslöken och mozzarellabitarna ovanpå!
Kommentarer (0)