Små blåbärstarteletter

Serverar: 4 portioner

Tarteletter är ett trevligt alternativ till tårta.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 75 g kallt smör eller margarin
  • 1 äggula
  • ½-1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2½ dl vaniljvisp
  • 5 dl blåbär
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Finfördela matfett och socker i mjölblandningen och arbeta snabbt in vatten och äggula. Ställ kallt ca 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut degen till en tjock rulle. Dela den i ca 14 bitar. Tryck ut bitarna i formar med mjölad tumme. Används folieformar kan degen göras tunnare. Formarna behöver inte smörjas. Pricka degen med en gaffel.
    3. Ställ formarna på en plåt och grädda i 10-15 minuter på mellersta falsen i ugnen tills bottnarna är lätt ljusbruna. Låt dem svalna något, ta sedan ut de små pajbottnarna ur formarna och låt svalna på galler.
    4. Vispa vaniljvispen ljus och pösig. Fyll formarna med krämen och toppa med sköljda, avrunna blåbär. Pudra lite florsocker över strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben