Små bulgurbiffar

Serverar: 4 portioner

Vegetariska bulgurbiffar med en sås av paprika, tomater, vitlök, mynta, chili och lök. Måste provas!

Ingredienser

  • 3 dl mellanbulgur
  • 1 dl mannagryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 3+20 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 dl rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk mynta
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg bulgur i en vid skål, tillsätt mannagryn och salt. Häll i 3 dl kokande vatten, låt stå under lock 15 minuter tills bulgurn sugit upp vätskan. Rör om för hand och tillsätt mjöl. Tillsätt sedan ägget och knåda smeten till en degaktig konsistens. Tag små stycken av smeten och trilla runda valnötsstora bullar med fuktande händer, platta till bullarna något mellan händerna.
    2. Koka under tiden upp 20 dl vatten med lite salt. Lägg bullarna i det kokande vattnet och låt dem koka 15 minuter. Låt de färdiga bullarna rinna av i ett durkslag.
    3. Fräs undertiden finhackad gul lök i en blandning av smör och olja tills den blivit genomskinlig. Blanda i finhackad paprika, rivna tomater, finhackad vitlök, mynta och låt fräsa lite till. Tillsätt salt, chilipeppar och tomatpuré. Låt blandningen fräsa ett tag till och lägg sedan i de avrunna bulgurbullarna.
    4. Rör om försiktigt och stjälp över alltsammans på ett serveringsfat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben