Små vinerkransar

Serverar: 15 portioner

Goda små bakpulverbröd som farmor bakade speciellt till julen, men även till andra högtider under året.

Ingredienser

  • 4,5 dl Vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Margarinet finfördelas fint med mjölet och sockret, ägget vispas upp med mjölken och tillsättes. Degen delas i små bitar och rullas i smala längder vilka vrides två och två, formas till kransar och gräddas i god ugnsvärme c:a 9 min.
    2. När bröden svalnat breds en blandning av florsocker och lite vatten över bröden.

    Kommentarer (2)

    Virvlande 16 november 2010

    hur mycket socker ska det vara?

    Virvlande 16 november 2010

    och när ska saltet i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben