Smålands-Tapas

Serverar: 8-10 portioner

Husmans cocktail

Ingredienser

  • 2 isterband (ca 300 g)
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 300 g potatis (fast sort)
  • 1-2 inlagda rödbetor inklusive 2-3 msk spad
  • Ev persilja
  • Olivolja, flytande smör och rapsolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Dra skinnet av isterbanden. Mixa/finfördela innehållet i matberedare. Fräs detta i en stekpanna i 1 tsk olja. Lägg över i en skål och blanda med äggulor, senap, 2–3 msk rödbetsspad och ev lite salt.
    2. Pensla en folieform (ca 15x20 cm, ca 1 liter) med flytande smör och rapsolja. Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
    3. Lägg potatisskivor omlott i rader på formens botten. Fördela färsen försiktigt så att den täcker jämnt över potatisskivorna.
    4. Lägg på ett nytt lager potatis och färs. Avsluta med ett lager potatis.
    5. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Ta ut och lägg på en lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3–4 timmar. Förbered hit.
    6. Sätt ugnen på grill, 250°C. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i ca 2 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och rapsolja. Gratinera i 6–8 minuter till fin färg. Servera med rödbetsbitar och ev persilja.

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 6 april 2009

    ännu ett recept jag måste testa =))))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben