Sätt ugnen på 200°C. Dra skinnet av isterbanden. Mixa/finfördela innehållet i matberedare. Fräs detta i en stekpanna i 1 tsk olja. Lägg över i en skål och blanda med äggulor, senap, 2–3 msk rödbetsspad och ev lite salt.
Pensla en folieform (ca 15x20 cm, ca 1 liter) med flytande smör och rapsolja. Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
Lägg potatisskivor omlott i rader på formens botten. Fördela färsen försiktigt så att den täcker jämnt över potatisskivorna.
Lägg på ett nytt lager potatis och färs. Avsluta med ett lager potatis.
Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Ta ut och lägg på en lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3–4 timmar. Förbered hit.
Sätt ugnen på grill, 250°C. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i ca 2 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och rapsolja. Gratinera i 6–8 minuter till fin färg. Servera med rödbetsbitar och ev persilja.
ännu ett recept jag måste testa =))))