Smalmat indisk currykyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god, gjorde den för ett par år sedan.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 skalade äpplen
  • 1 msk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk mango chutney
  • 1 burk kokosmjölk ( max 6%), 400 g
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléer i mindre bitar. Hacka lök, vitlök och dela äpplen i tärningar. Fräs, lök, vitlök och äpple i olja tillsammans med kryddorna i en gryta.
    2. Lägg i filéerna och bryn så att de får lite färg. Tillsätt soja, buljongtärning, mango chutney och kokosmjölk. Puttra sakta under lock i ca 20-30 min. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (2)

    kekke46 29 augusti 2011

    Hej! Har idag ätit din otroliga goda kycklinrätt. Mums vilka härliga smaker. Den här hammnar med mina favoriter. Fans det högre än 5 skulle jag ge det. Tack för receptet :)

    Lenael 9 oktober 2011

    Gott men lite mycket olika smaker. Hittade ingen färdig garam masala i affären utan letade här på MK, det fanns många, valde kanske fel där. Tror jag testar utan garam masala nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben