Smalmat Jägargryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här är en av mina favoriter kan bara säga kanongod

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg eller nöt
  • 1 pkt bacon
  • 3 gula lökar
  • 2 dl köttbuljong
  • 250 g färska champinjoner
  • 100 g färskost( max 16%)
  • 2 dl fraiche ( max 5% )
  • 1 msk rönnbärsgelé eller svartvinbärs
  • 1 tsk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 3 ½ dl matlagningsvin, rött
  • 1 tsk pepparkorn
  • 8-10 enbär
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och blanda ihop marinaden. Häll den över köttet och låt det dra över natten. Bryn köttet i margarin. Fräs bacon och vänd ner i köttet.
    2. Dela löken i klyftor och låt de fräsa i grytan tillsammans med champinjoner. Krydda med salt och peppar. Häll på marinad och buljong, låt puttra 20 min. Rör i ost och låt den smälta. Rör i fraiche och krydda ytterligare om det behövs. Låt gelén smälta under omrörning. Servera med potatis eller ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben