Småost

Serverar: 8 portioner

Delikat

Ingredienser

  • 4 l mjölk
  • 1½ l filmjölk, ju tjockare desto krämigare ost
  • 1 tsk salt
  • ½ dl gräslök, finskuren
  • Instruktioner

    Värm mjölken till 90 grader, rör om då och då. Tillsätt filmjölken, lite i taget, och rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och låt den stå 5 minuter så att mjölken flockar sig. För över allt till en sil/saftnät och låt ostmassan rinna väl av men inte alltför länge, småosten ska vara saftig och bredbar när den är färdig. Lägg den i en skål, tillsätt salt och arbeta den väl med sked några minuter. Tillsätt gräslök. Servera gärna till tunnbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben