Smartiessnäckor

Serverar: 12-15 portioner

Smartiessnäckor

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smält smör
  • 500 g vetemjöl
  • 30 g smör
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 150-200 g smarties till fyllning och garnering
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med lite mjölk. Blanda i återstående mjölk, ägg, 100 g smält smör, salt, socker och mjöl och arbeta ihop till en fast deg.
    2. Smält brun farin och kanel på svag värme i en kastrull tillsammans med 30 g smör. Kavla ut degen till en rektangulär ca 1/2 cm tjock platta.
    3. Bred ett tunt lager av den smälta blandningen med farin, kanel och smör på degen. Lägg smarties ovanpå, men spara en handfull att garnera med. Rulla ihop degen och skär den i skivor.
    4. Lägg snäckorna på bakplåtspapper på en bakplåt och låt dem jäsa i 15 minuter. Pensla med lättvispat ägg och grädda i 10 minuter i 200 º varm ugn. När snäckorna svalnat garneras de med resterande smarties.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben