Smaskigaste thaigrytan

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept jag hittade på i veckan. Mer än nöjd blev jag, måste jag säga! Håll till godo.

Ingredienser

  • Sås
  • 1 burk kokosmjölk + lika mycket vatten
  • 4-5 msk jordnötssmör
  • 4-5 msk thai sweet chilisås
  • 1/2 msk röd currypaste
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 skvätt soja
  • Wok
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk skivade vattenkastanjer
  • 1 broccolihuvud
  • 1/2 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 20 cm purjolök (gärna den gröna delen)
  • 1 kruka thaibasilika (obs! kan ej bytas ut mot vanlig basilika - helt annan smak)
  • 4 portioner basmatiris
  • Instruktioner

    1. Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra.
    2. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök. Häll över i såsgrytan när kycklingen fått färg och är genomstekt.
    3. Dela broccolin i mindre buketter, tärna paprikan grovt, skär löken i smala klyftor och strimla purjon på längden i ca 5 cm långa stavar.
    4. Woka snabbt på hög värme i resten av oljan (grönsakerna ska behålla sin krispighet, men bli lite sotiga på ytan).
    5. Släng i thaibsilikabladen de sista sekunderna av grönsakswokningen och häll över allt i grytan med såsen och kycklingen.
    6. Nu har du en mycket smakrik gryta, tack vare att såsen fått puttra och reducera under lång tid, med samtidigt krispiga, fräscha grönsaker, tack vare den hastiga wokningen!
    7. Servera med basmatiris och eventuellt thai sweet chilisås.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    StudentEllen 19 februari 2012

    Jag lagade den här grytan idag. Den var riktigt, riktigt god! Jag slickade tallriken!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben