Ett recept jag hittade på i veckan. Mer än nöjd blev jag, måste jag säga!
Håll till godo.
Ingredienser
Sås
1 burk kokosmjölk + lika mycket vatten
4-5 msk jordnötssmör
4-5 msk thai sweet chilisås
1/2 msk röd currypaste
1 hönsbuljongtärning
1 skvätt soja
Wok
2 kycklingfiléer
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 burk skivade vattenkastanjer
1 broccolihuvud
1/2 grön paprika
1 gul lök
20 cm purjolök (gärna den gröna delen)
1 kruka thaibasilika (obs! kan ej bytas ut mot vanlig basilika - helt annan smak)
4 portioner basmatiris
Instruktioner
- Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra.
- Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök. Häll över i såsgrytan när kycklingen fått färg och är genomstekt.
- Dela broccolin i mindre buketter, tärna paprikan grovt, skär löken i smala klyftor och strimla purjon på längden i ca 5 cm långa stavar.
- Woka snabbt på hög värme i resten av oljan (grönsakerna ska behålla sin krispighet, men bli lite sotiga på ytan).
- Släng i thaibsilikabladen de sista sekunderna av grönsakswokningen och häll över allt i grytan med såsen och kycklingen.
- Nu har du en mycket smakrik gryta, tack vare att såsen fått puttra och reducera under lång tid, med samtidigt krispiga, fräscha grönsaker, tack vare den hastiga wokningen!
- Servera med basmatiris och eventuellt thai sweet chilisås.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag lagade den här grytan idag. Den var riktigt, riktigt god! Jag slickade tallriken!