Smögencheesecake

Tid: 30 minuter

Underbart god och enkel att göra! Perfekt på buffé bordet!

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 6-8 skivor kavring
  • 75 g rumstempererat smör
  • Cheesecakesmet
  • 400 g räkor med skal
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk färskost med pepparrotsmak
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • ½ finhackad rödlök
  • 4 st. gelatinblad
  • Garnering
  • 100 g räkor med skal
  • 1 citron i tunna skivor
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
    2. Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
    3. Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben