SMÖGENLÅDA

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lördagskväll framför TV då är detta mumma.

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 500 g räkor med skal
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl vin eller vatten
  • hummerfond
  • 2 + 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 3 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • peppar
  • riven ost
  • 4 skivor ljust bröd
  • matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 . Smörj en ugnsfast form. Skiva äggen, lägg i formen. Rensa räkorna, lägg ovanpå äggen. Strö över dillen. 2. Koka räkskalen i en kastrull med vinet, eller vattnet, lite hummerfond och 2 msk matfett i 10 min, sila upp spadet. 3. Smält 2 msk matfett i en kastrull och vispa ner mjölet. Spä med räkspadet och grädden, eller mjölken. Smaka av med ytterligare lite hummerfond, salt, peppar och lite riven ost. Skeda såsen över äggen och räkorna. Gratinera ca 12 min. mitt i ugnen tills ytan får fin färg. 4. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i matfettet. Strö några tärningar över och servera resten i en skål bredvid.

    Kommentarer (1)

    Brittiz 5 januari 2009

    Detta låter underbart gott, måste provas snarast men får väl vänta tills räkorna nått normalpris efter helgerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben