Smörbart fruktpålägg

Serverar: 10 portioner

En matberedare är det enklaste sättet att göra det här fast det går även att göra för hand fast då måste man hacka/mosa dom torkade frukterna och blanda med ballongvisp eller elvisp. Man kan även använda andra torkade frukter. Om man ska göra dom till bollar så kan man evt tillsätta lite havremjöl. (är ett nyttigare alternativ till chokladbollar) Kan även kryddas med apelsinskal, kanel eller andra kryddor allt efter smak!

Ingredienser

  • 150 g torkade fikon
  • 50 g torkade aprikoser
  • 75 g torkade dadlar (utan sten)
  • 75 g valfria nötter
  • kokande vatten till att mjukgöra frukterna
  • ev 2 msk socker eller honung
  • Instruktioner

    Blötlägg frukterna i det kokande vatten i ca 30 min. Finhacka nötterna. Mixa frukterna i en matberedare till en slät, lite fast smet och blanda i nötterna. Kom i ett syltglass och ställ i kylen. Detta kan sedan smörjas ut på mackor. Kan även rullas till bollar och sen rullas i kokos eller florsocker etc.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben