Smörblad

Tid: 30 minuter

Småkaka som gör skäl för att kallas mör, smälter bokstavligen i munnen!!

Ingredienser

  • 200 gr kallt smör
  • 200 gr vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • strösocker
  • Instruktioner

    Hacka sönder smöret i mjölet. Tillsätt grädden och arbeta samman degen. Forma den till en rulle och skär i skivor. Klappa ut dessa i strösocker till tunna blad. Lägg på bakplåtspapper och grädda så att de blir vackert guldbruma 225-250 grader.

    Kommentarer (4)

    evalena4 6 september 2010

    Supergoda!

    Bappi 9 februari 2016

    Ofta tittar jag in till recept som nästan inte har någon kommentar. Det är där de största fynden är gömda *ler* Suveränt goda kakor och full pott med stjärnor. Titta gärna in på mina recept och den goda Ingeborskakan med mera/ kram

    Bappi 9 februari 2016

    Ps Skriver jag lite ord till så kanske detta recept kommer att synas bättre för det är det värt att få göra

    Bappi 9 februari 2016

    Ds Riktigt smör ska det vara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben