Smördegsbakelser/apfelstrudel

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 20 minuter

Lättgjorda smördegsbakelser med smak av apfelstrudel.

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta (fryst, ca 85 g)
  • 1 msk russin
  • 1 msk nötter
  • 1-2 äppelklyftor
  • 3 1/2 krm mald kanel
  • 1/2-1 msk smör
  • Ca 1 msk socker
  • (Några droppar citron.)
  • 1 ägg
  • Ev. citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen.
    2. Sporra ut smala strimlor på halva smördegsplattan. Skär strimlorna från kortsidan, mönstret ska bli som ett galler. Bred fyllningen på den andra halvan av plattan och lägg på frukt och nötter och vik över den sporrade delen, som ett lock.
    3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, i 8-10 minuter. Dekorera ev med citronmeliss. Servera med vaniljglass.
    4. Receptet är lätt att dubblera eller flerfaldiga och måttangivelserna är ungefärliga.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben