Smördegsfrestelse

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 35 minuter

Gott till buffe eller som tilltugg till en drink

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 g cheddarost
  • 1 pkt rökt skinka (ca. 100 g)
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm timjan
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Kavla ut de båda plattorna till ovaler, ca. 20 cm långa.
    3. Lägg den ena plattan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    4. Bred på tomatpurén, men inte ända ut i kanten. Grovriv osten och strö hälften av den över smördegsplattan. Strimla skinka och strö över. Krydda med oregano och timjan. Strö på resten av osten.
    5. Lägg på den andra smördegsplattan. Nyp ihop kanten eller pressa ihop den med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
    6. Grädda smördegsfrestelsen i ugnen i 200°, ca. 15 min. Servera med en blandad grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben