Smördegsinbakad kassler med gräslökssmak

Serverar: 4 portioner

Vardagsfavorit på festvis

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 500 g kassler
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 dl vispbar grädde
  • 200 g färskost med gräslökssmak
  • 2 msk senap
  • ½ dl gräslök
  • 1 msk potatismjöl
  • Sås
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk senap
  • 3 msk hackad gräslök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen och kavla ut plattorna. Skiva kasslern. Vispa grädden. Blanda grädde, ost, senap, gräslök och potatismjöl. Lägg kasslern i en ugnssäker form. Bred ostblandningen mellan skivorna och lägg ihop dem. Bred ett lager ovanpå. Täck kasslern med smördegen och forma den runtomkring. Pensla med äggula och ställ in i ugn 225 grader ca 25 minuter
    2. Blanda samman såsen i en kastrull och koka upp. Låt den sjuda 3 minuter, smaka av med salt och peppar och blanda ner gräslök.
    3. Stek svampen i smör. Salta, peppra och lägg den bredvid kasslern.
    4. Servera med sås ,kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben