Smördegskassler

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • smör eller margarin
  • 50 g ädelost
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • ½ tsk oregano
  • ½ stor platta smördeg eller 2 frysta, tinade mindre
  • Instruktioner

    Strimla kassler, lök och paprika. Bryn köttet, tillsätt lök och paprika. Bryn några minuter. Smula i ost, mjöl och crème fraiche. Låt puttra några minuter. Smaka av. Lägg i en smord pajform. Kavla ut smördegen något. Sporra i remsor. Lägg remsorna i ett rutmönster. Avsluta med remsa runt kanten. Pensla med uppvispat ägg. Strö eventuellt sesamfrön på. Grädda i 200ºC i 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben