Smördegspaj med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart god paj

Ingredienser

  • 250 g kyld smördeg
  • 1 ägg till pensling
  • 2 dl kantarellsoppa (färdig)
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 ägg
  • 250 g cocktailtomater
  • 300 g kassler
  • Instruktioner

    Klä en pajform med smördegen, pensla med lite uppvispat ägg. Riv remsor av aluminiumfolie och tryck dem mot kanten så att pajbottnen inte kasar ner i ugnen, förgrädda i mitten av ugnen i 225 grader i 5-10 minuter tills färgen är gyllene. Ta bort folien.Blanda soppa och riven ost i en skål, tillsätt 2 ägg. Häll fyllningen i pajskalet. Dela tomaterna och lägg dem utmed kanten, skiva kasslern tunt och rulla ihop den och lägg dem fint innanför tomaterna i en cirkel. Sätt ner en tomathalva även på mitten av pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills den stelnat. Serveras med fördel med en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben