Frasiga små godbitar med asiatisk touche: den saftiga fyllningen får sin fina kryddning av sojasås och sambal oelek.
Ingredienser
5 smördegsplattor
10 g glasnudlar
1 liten morot
1 liten röd paprika
1 selleristjälk
1 salladslök
1 liten knippa persilja
1 msk olja
2 msk sojasås
½ tsk sambal oelek
1 äggula
2 msk mjölk
Instruktioner
- Tina de djupfrysta smördegsplattorna bredvid varandra. Låt glasnudlarna svälla i lite ljummet vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och skär dem i mindre bitar.
- Skala och tärna moroten fint. Ansa, skölj och tärna paprika, selleri och salladslök i små bitar. Skölj, torka och finhacka persiljan.
- Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Mjukstek grönsakerna i 3 minuter under omrörning. Tillsätt nudlarna. Låt koka häftigt tills vätskan ångat bort.
- Blanda ner persiljan, krydda med sojasås och sambal oelek. Kyl ner blandningen. Kavla ut smördegsplattorna på mjölat underlag till dubbel längd. Dela varje längd i två lika stora kvadrater. Fördela fyllningen på de tio smördegskvadraterna. Rör ut äggulan med vatten och pensla kanterna runt om, vik sedan ihop dem diagonalt. Tryck samman kanterna.
- Spola av två ugnsplåter med kallt vatten, lägg på trekanterna och pensla ovansidan med mjölk. Ställ in den första plåten i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader och grädda ca 25 minuter. Grädda den andra plåten endast 20 minuter.
Kommentarer (0)