Smörgåskakor

Serverar: 30 portioner

De här rejäla smörgåskakorna håller sig goda länge i väl tillsluten burk. De bör ätas med smör.

Ingredienser

  • 1 dl sirap
  • 2 dl farinsocker
  • 1 struken tsk malen ingefära
  • Rivet skal av 1 citron
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl kaffegrädde
  • ½ tsk bikarbonat
  • 7½ dl vetemjöl
  • Smör eller margarin till plåtarna
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop sirap, farinsocker, ingefära, citronskal, matfett och grädde i en bunke.
    2. Blanda bikarbonat med större delen av mjölet. Tillsätt detta efterhand. Ta upp degen när den börjar bli fast och knåda in resten av mjölet på bakbord. Lägg degen kallt cirka 30 minuter.
    3. Kavla ut degen till en ca 4 mm tjock kaka och ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem efterhand på bakpappersklädda eller väl smorda plåtar.
    4. Grädda kakorna ca 10 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben