Smörgåstårta á la Sanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En smakrik, saftig och god smörgåstårta som både vuxna och barn uppskattade. Gör grunden dagen innan för då blir den godare. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 1 frp polarkakor (6 halvor)
  • Fyllning
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 400 g mimosasallad
  • 200 g bredbar leverpastej
  • Purjolök
  • 8 ägg (hårdkokta)
  • 1 dl räkmjukost
  • 1 dl majonnäs
  • Garnering
  • 500 g räkor (oskalade)
  • Rökt skinka
  • 5 små paket á 100 g crabsticks
  • Tomater
  • Gurka
  • Dill (färsk)
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Bunke: 1 Strimla purjolöken fint, mosa leverpastejen med en gaffel och blanda i 3 dl yoghurt Bunke: 2 Häll i 400 gram mimosasallad och blanda med 1 dl yoghurt Bunke: 3 Skala och hacka de hårdkokta äggen. Blanda ihop 1 dl räkost, 1 dl majonnäs med 1 dl yoghurt. Häll i äggen och blanda väl.
    3. Dagen innan:
    4. Lägg ihop 2 halvor polarbröd och bred ut röran från bunke: 1. Lägg på två halvor ovanpå det första lagret med skarvarna åt andra hållet och bred ut röran från bunke: 2. Lägg på de sista två halvorna med skarvarna som på första lagret och bred på röran från bunke: 3. OBS! Det blir rikligt med fyllning på samtliga lager men tårtan smakar bäst då. Låt vila kallt med folie på över natten.
    5. Serveringsdagen:
    6. Tina och skala räkorna. Tina och hacka crabsticken. Blanda räkor/crabstick och bred ut på översta lagret. Garnera tårtan med rökt skinka, Tomater, gurka, dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben