En smakrik, saftig och god smörgåstårta som både vuxna och barn uppskattade. Gör grunden dagen innan för då blir den godare. Smaklig måltid.
Ingredienser
1 frp polarkakor (6 halvor)
Fyllning
5 dl turkisk yoghurt
400 g mimosasallad
200 g bredbar leverpastej
Purjolök
8 ägg (hårdkokta)
1 dl räkmjukost
1 dl majonnäs
Garnering
500 g räkor (oskalade)
Rökt skinka
5 små paket á 100 g crabsticks
Tomater
Gurka
Dill (färsk)
Citron
Instruktioner
- Gör så här:
- Bunke: 1
Strimla purjolöken fint, mosa leverpastejen med en gaffel och blanda i 3 dl yoghurt
Bunke: 2
Häll i 400 gram mimosasallad och blanda med 1 dl yoghurt
Bunke: 3
Skala och hacka de hårdkokta äggen. Blanda ihop 1 dl räkost, 1 dl majonnäs med 1 dl yoghurt. Häll i äggen och blanda väl.
- Dagen innan:
- Lägg ihop 2 halvor polarbröd och bred ut röran från bunke: 1. Lägg på två halvor ovanpå det första lagret med skarvarna åt andra hållet och bred ut röran från bunke: 2. Lägg på de sista två halvorna med skarvarna som på första lagret och bred på röran från bunke: 3. OBS! Det blir rikligt med fyllning på samtliga lager men tårtan smakar bäst då. Låt vila kallt med folie på över natten.
- Serveringsdagen:
- Tina och skala räkorna. Tina och hacka crabsticken. Blanda räkor/crabstick och bred ut på översta lagret. Garnera tårtan med rökt skinka, Tomater, gurka, dill och citron.
Liknande recept
Kommentarer (0)