Smörhålekaka

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod enkel kaka men ack så smarrig

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Smörhålekräm
  • 4 msk smör
  • 1 dl socker
  • 4 msk grädde
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken , koka upp och låt svalna. Vispa socker och ägg pösigt, blanda mjöl och bakpulver och häll det i äggsmeten och blanda väl. Tillsätt margarin och mjölkblandningen och rör tills det är en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form , grädda kakan i 25 minuter på nedersta falsen i 175 grader. Gör under tiden smörhåleblandningen, rör ihop smös , socker och grädde under uppvärmning , låt ej koka. Ta ut kakan och häll smörhåleblandningen i små hål som göres med en gaffel eller kniv efter 25 minuter , grädda sedan ytterliggare i 5-10 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben