Smulans äppel/mandelmassapaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

En enkel och relativt snabb paj, även om den ska vila minst en timme i kylen så kan man ju göra annat under tiden, eller så kan man också göra degen dagen innan. Då blir pajen riktigt snabb.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk råsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 50 smör
  • 3 ägg
  • Kardemumma, finmald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, smör och socker och tillsätt äggulan. Låt vila ca 1 timme i kylen, nu kan du passa på att njuta av att sitta ner och slappa lite:.
    3. Klä en pajform med degen (med löstagbar kant helst) och ställ kallt ca 10 minuter. Grädda ca 10 minuter.
    4. Passa nu på att skala, kärna ur och klyfta äpplena. Mixa mandelmassa, smör och ägg. Fördela i pajen. Stick ner äppelklyftorna. Pudra över lite kardemumma.
    5. In i ugnen ca 30 minuter tills fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben