Smulans äppel/mandelmassapaj
En enkel och relativt snabb paj, även om den ska vila minst en timme i kylen så kan man ju göra annat under tiden, eller så kan man också göra degen dagen innan. Då blir pajen riktigt snabb.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk råsocker
1 äggula
Fyllning
3 äpplen
250 g mandelmassa
50 smör
3 ägg
Kardemumma, finmald
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, smör och socker och tillsätt äggulan.
Låt vila ca 1 timme i kylen, nu kan du passa på att njuta av att sitta ner och slappa lite:.
- Klä en pajform med degen (med löstagbar kant helst) och ställ kallt ca 10 minuter. Grädda ca 10 minuter.
- Passa nu på att skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Mixa mandelmassa, smör och ägg. Fördela i pajen. Stick ner äppelklyftorna. Pudra över lite kardemumma.
- In i ugnen ca 30 minuter tills fin färg.
Kommentarer (0)