Smulcupcakes

Serverar: 24 portioner

Lite omständiga att göra, men ack så goda!!!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 175 g mjukt osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk blandade malda kryddor (kanel, ingefära, nejlikor)
  • Ca 1 ¼ dl sultanrussin
  • 1 ¼ dl mjölk
  • Vaniljkräm
  • 3 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vaniljpulver
  • 2½ dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smuldeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 75 g finhackade valnötter
  • 1 ¼ dl farinsocker
  • 75 g smält osaltat smör
  • 1 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
    2. Vispa äggulor, socker och vaniljsåspulver vitt och pösigt. Värm mjölken i en liten kastrull tills den nästan kokar. Vispa sedan ned den, lite i taget, i äggsmeten. Häll blandningen i en ren kastrull och värm den sakta under omrörning tills den kokar och tjockar. Låt den sedan kallna i kylskåp.
    3. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en skål. Den färdiga degen skall se ut som brödsmulor.
    4. Rör smör, socker och vanilj vitt och pösigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget. Sikta samman mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ned mjölblandningen omväxlande med russin och mjölk i smeten. Ringla sedan ned vaniljkrämen men blanda inte för mycket.
    5. Fördela smeten i formarna och strö smuldegen ovanpå. Grädda kakorna i 14-15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.

    Kommentarer (1)

    matmammansfavoriter 9 april 2011

    Det här måste jag testa, verkar spännande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben