Smulkaka

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

En krispig och knaprig kaka med smuldeg både i botten och som tak.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 äpplen
  • 1 dl russin
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Lägg margarin, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Sätt ugnen på 200 grader Finfördela innehållet i bunken med en elvisp eller med fingrarna tills det blir en jämnt grynig massa. Lägg hälften av den gryniga massan i en ugnssäker form. Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Lägg dem på smuldegen. Strö på russin, kanel och socker. Täck med resten av smuldegen. Grädda pajen i ugn ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna innan du serverar den.
    2. Servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben