Smulpaj med blåbär och vit choklad

Serverar: 8 portioner

Smulpaj är svensk sommar. Här med en twist med vit choklad. Ljuvligt!

Ingredienser

  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g hackad vit choklad
  • Smuldeg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör i tärningar
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • Vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter med bären. Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med hackad vit choklad. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark.
    3. Servera varm med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben