Smulpaj med hallon och vit choklad

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Efterrättspaj är gott och speciellt på sommaren tycker jag

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2/3 dl råsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g kallt smör el. margarin
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • FYLLNING
  • ½ l hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • TOPPING
  • hallon
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    Blanda samman vetemjöl, råsocker och vaniljsocker i en degbunke. Finfördela matfettet i blandningen till en grynig massa. Ta halva mängden smulor och fördela i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnens mitt i 225 grader i ca 6 min. Hacka den vita chokladen och hasselnötterna grovt. Blanda samman resterande degsmulor, nötter och vit choklad. Ansa hallonen och blanda samman med socker och potatismjöl. Ta ut pajen och sänk värmen till 200 grader. Fyll pajen med hallonen och toppa med smulblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min, pajen ska ha en gyllene och fin färg. Ta ut och garnera med hallon och citronmeliss. Vaniljglass eller vaniljvisp är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben