Smulpajsbakelser

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Som smulpaj fast i muffinsformar

Ingredienser

  • 300 g frukt eller bär (jag tog hallon)
  • 4 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Blanda alla ingredienser utom bären/frukten i en skål så det är jämt fördelat.
    3. Sätt ca 8 st muffinsformar (helst i aluminium) på en plåt och fördela frukten/bären i dom.
    4. Lägg sedan ett lagomt tjockt lager med degen på var och en och tryck till lite lätt.
    5. Grädda i ugn ca 20 minuter tills degen ser gyllenbrun ut. Klart!

    Kommentarer (3)

    MB-67 28 november 2009

    Åh, vad detta låter gott. Måste prova. Toppen!

    Belinda 22 augusti 2010

    Låter riktigt smarrigt!!! Går de bra att frysa? /Belinda

    annaltrelleborg 26 augusti 2010

    Undrar också om dessa går att frysa?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben