Åååå, en mazarinbakelse med vit chokladmousse och smultron! Drömmer jag? Chokladmoussen ska tydligen göras dagen före.
Ingredienser
Mazarinbotten
300 g mandelmassa
150 g smör, rumstempererat
3 ägg
Smält smör till formen
Vit chokladmousse (görs dagen före)
100 g vit choklad
2 1/2 dl grädde
Montering
1 dl jordgubbssylt
3 dl smultron
Instruktioner
- Mazarinbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en rostfri ugnsform med kant, ca 20x26 cm. Pensla bakplåtspapperet med litet smält smör.
- Riv mandelmassan och rör i smöret. Vispa äggen lätt och häll ned dem i mandelsmeten. Rör ihop mazarinmassan och bred ut den i formen. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg. Ställ in den i kylen ett par timmar så går det lättare att skära upp den i bitar.
- Chokladmousse: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och låt den stå ett par minuter och svalna. Häll den sedan över chokladen och rör om tills chokladen smält. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
- Ta fram bunken och vispa upp moussen lätt med en elvisp.
- Bred jordgubbssylten över mazarinbottnen och klicka ut chokladmoussen. Skär upp i bitar och strö över smultronen.
- Bottnen till den här kakan kan göras i god tid före servering och frysas in. Den här lilla bakelsen är verkligen enkel att göra och går lika bra att servera med hallon eller jordgubbar.
Kommentarer (0)