Himelskt goda och lättbakade kakor. De gör succé på fikabordet, jag lovar!
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
75 g smält smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
1-2 droppar bittermandelolja
florsockerglasyr (florsocker utblandat med röd gelé eller saft) eller smält blockchoklad
Instruktioner
- Rör samman:
ägg
socker
smält smör/margarin
- Rör i:
vetemjöl
bittermandelolja
- Fördela smeten i 15 mazarinformar (folieformar)
Grädda ca 10-15 min i 200 grader.
- Garnera med florsockerglasyr eller smält blockchoklad.
Kommentarer (1)
Så goda och lättbakade. Med olika smaker på glasyren kan man ju variera i massor. "Faviss" hos mig just nu är med smak av kaffe (blanda snabbkaffe pulver i flarsockret) har redan delat med mig av receptet till många som har fått smaka på dessa.