Snabb-mazariner

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Himelskt goda och lättbakade kakor. De gör succé på fikabordet, jag lovar!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1-2 droppar bittermandelolja
  • florsockerglasyr (florsocker utblandat med röd gelé eller saft) eller smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör samman: ägg socker smält smör/margarin
    2. Rör i: vetemjöl bittermandelolja
    3. Fördela smeten i 15 mazarinformar (folieformar) Grädda ca 10-15 min i 200 grader.
    4. Garnera med florsockerglasyr eller smält blockchoklad.

    Kommentarer (1)

    LillaJa 16 december 2007

    Så goda och lättbakade. Med olika smaker på glasyren kan man ju variera i massor. "Faviss" hos mig just nu är med smak av kaffe (blanda snabbkaffe pulver i flarsockret) har redan delat med mig av receptet till många som har fått smaka på dessa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben