Snabba smulpajen med ananas och kokos

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt, gott och snabbt. Särskilt om du använder konserverad ananas.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 125 g smör
  • Till fyllningen
  • 400-500 g ananas (1 burk) eller 1 färsk ananas skuren i skivor eller bitar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser med det kalla smöret, skuret i bitar, till en smulig massa. Gör det gärna i en matberedare så går det på några sekunder, eller gör det för hand. Lägg hälften av smulorna i 6 små formar (ca 10 cm i diameter) eller i en stor form, och platta till. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 5-6 minuter, om du använder en stor form så låt den grädda ytterligare 2-3 minuter. Fördela ananasen i formarna och strö över resten av smulorna. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills det får fin färg. Jag gjorde min paj i en stor form och fick grädda i 30 minuter innan den fått fin färg. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dag6 1 mars 2013

    Det blev en ros . Pajen var god.

    didi74 24 juli 2014

    Har gjort denna från något annat recept som jag inte har kvar. Men tror att receptet såg ut som det här. Nu står den i ugnen och får återkomma med stjärnor.. Bara älskar ananas och smulpaj!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben