Serverar: 6 portioner
Tid: 40 minuter
Enkelt, gott och snabbt. Särskilt om du använder konserverad ananas.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser med det kalla smöret, skuret i bitar, till en smulig massa. Gör det gärna i en matberedare så går det på några sekunder, eller gör det för hand. Lägg hälften av smulorna i 6 små formar (ca 10 cm i diameter) eller i en stor form, och platta till. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 5-6 minuter, om du använder en stor form så låt den grädda ytterligare 2-3 minuter. Fördela ananasen i formarna och strö över resten av smulorna. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills det får fin färg. Jag gjorde min paj i en stor form och fick grädda i 30 minuter innan den fått fin färg. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Det blev en ros . Pajen var god.
Har gjort denna från något annat recept som jag inte har kvar. Men tror att receptet såg ut som det här. Nu står den i ugnen och får återkomma med stjärnor.. Bara älskar ananas och smulpaj!!