Snabbkalops

Serverar: 4 portioner

Långkok i all ära, men den här snabbvarianten av kalops som lagas av lövbiff är ett utmärkt vardagsalternativ.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 8 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala morötterna och skiva dem tunt. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Bryn köttet i smör i en stor stekpanna. Rör i mjölet och tillsätt morötter, purjolök, kryddor, soja och fond.
    3. Koka grytan under lock cirka 10 minuter. Smaka av om det behövs mer salt.
    4. Servera gärna inlagda rödbetor och kokt potatis till.
    5. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben