Snabels vegetariska risotto med fetasallad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad risotto med sallad.

Ingredienser

  • Risotto
  • 1 broccoli
  • 1/2 paket quornbitar
  • 1 grovhackad gul lök
  • 3 dl ris
  • 1 grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • Ca 2 msk Santa Maria grilloil, garlic
  • 2 msk Soyasås
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk basilika
  • Olja att steka i
  • Sallad
  • 100 g fetaost
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 grönt äpple
  • Citronolja
  • Franska örter
  • Instruktioner

    1. Risotto: Hacka lök och skär broccolin i lagom stora bitar. Stek löken i olja ett par minuter och lägg till broccoli, quornbitar och grilloil. Låt allting fräsa och få lite färg. Lägg till chilipeppar och basilika.
    2. Lägg i vatten, ris och buljong och låt alltesammans koka 10-15 minuter. Smaksätt risotton med soya och sötsur sås.
    3. Sallad: Hacka rödlök, tomater, äpple och fetaost Blanda alla ingredienser och häll över citronolja och franska örter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frucaos 5 november 2008

    Åh, hurra, en risotto utan parmesan - den ska jag prova!

    fiona84 3 augusti 2009

    Den var väldigt god och mättande :) både jag och min man älskade den så tack för ett underbart recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben