Snapphanesoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1-2 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl kraftig köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk grönmögelost
  • 1 tsk citronsaft
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och låt sjuda på svag värme cirka tio minuter. Tillsätt tomatpuré, ost, grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja strax innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben