Snickersgrottor

Serverar: 35 portioner

Det här är riktiga kaloribomber, men de är så vansinnigt goda att de är värda den där extra löprundan!

Ingredienser

  • Deg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Jordnötskräm
  • 1 3/4 dl jordnötssmör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkräm
  • 100 g smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk kakao
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp och blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Skiva ner det inte alltför kalla smöret och arbeta samman till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
    2. Rulla ut degen i en tjock rulle och skär 35 skivor, tryck ut skivorna i aluminiumformar (jag föredrar att rulla varje skiva till en boll i händerna och sedan platta till mellan handflatorna och lägga ner i formen).
    3. Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker till en slät kräm och fördela i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter.
    4. Gör under tiden chokladkrämen genom att blanda smör, vispgrädde, kakao och socker i en kastrull. Värm under omrörning och låt koka tills krämen tjocknat, ca 7-8 minuter. Låt kakorna svalna någon minut så att de sjunker ner och det bildas en liten grop i varje. Skeda upp chokladkrämen i mitten av formarna.

    Kommentarer (1)

    MagnusClar 25 februari 2013

    Det där är ett recept i min smak! Skall testas! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben