Snickerstårta

Serverar: 14 portioner

Saftig snickerstårta på Raw food-vis. Otroligt gott, nyttigt och mättande!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl sötmandel
  • 3 dl valnötter
  • 1 dl dadlar, färska och urkärnade
  • 2 msk mesquitepulver
  • 1 msk carobpulver
  • 2 msk kokospalmsocker
  • ½ dl kokosolja, ev smält på mycket låg temperatur
  • ½ dl agavesirap eller lönnsirap
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 3 bananer
  • Jordnötslager
  • 1½ dl jordnötssmör utan crunch
  • ½ dl tahini
  • 2 msk vatten
  • Chokladlager
  • ¾ dl kakaosmör
  • 1½ dl kokosolja
  • ¾ dl kakao
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ krm Himalayasalt
  • Garnering
  • Kakaonibs
  • Råa jordnötter
  • Rå/orostad kakao
  • Instruktioner

    1. Botten: Använd en matberedare. Kör nötter, mandlar och dadlar till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna, utom bananerna, och kör ett litet tag till. Tryck ut nötmassan i en form med löstagbar botten, 23-25 cm i diameter. Skiva bananerna tunt och lägg ut dem på nötbottnen.
    2. Jordnötslager: Blanda jordnötssmör, tahini och vatten och bred massan över bananerna så de täcks. Ställ in kakan i kylen/frysen ett tag.
    3. Chokladlager: Smält kakaosmör och kokosolja över vattenbad och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det svalna.
    4. Häll chokladsmeten över tårtan och låt det stelna i rumstemperatur. När det nästan stelnat, strö på lite kakaonibs och hela råa jordnötter. Pudra till sist över kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben