Snigelpaj

Serverar: 6 portioner

I en god smördeg kan man dölja det mesta , varför inte sniglar o sparris.

Ingredienser

  • 3 plattor djupfryst smördeg
  • 2 burkar sniglar,á 125 gr
  • 1 burk sparrisknoppar
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Ugnen på 250 º. Tag fram smördegsplattorna ur frysen. Skölj sniglarna och låt dem rinna av. Låt sparrisknopparna rinna av men spara spadet. Kavla ihop smördegsplattorna och kläd en springform ca 23 cm i diam. Fördela sniglar och sparris över bottnen. Vispa ihop ägg, grädde, sparrisspad, salt och peppar. Klipp gräslöken. Häll blandningen över sniglarna i formen. Smeten bör täcka upp till kanten. Sätt in formen på 2:a falsen nedifrån. Grädda ca 15 min. Sänk sedan värmen till 200 º och grädda ytterliggare 25 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben