Snobrød

Serverar: 6 portioner

Goda och roliga bröd att baka över öppen eld eller över grillen...

Ingredienser

  • 25 g smör
  • ¼ liter mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk socker
  • ¾ tsk grovsalt
  • 400 g vetemjöl, ca 6 ¾ dl
  • 6 tunna skivor kokt skinka, ca 150 g
  • 6 långa pinnar till brödet
  • 200 g mild ost 25% (45 +), t.ex. Klovborg Bell
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Häll blandningen i en skål och rör om jästen så den löses upp.Tillsätt resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbaket.
    2. Ställ degen att jäsa. Täck skålen med ett lock och placera degen på en varm plats i ca. 1 timme.
    3. Ta ut degen på en bakbordet och knåda den ordentligt med det sparade mjölet. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit ca. 40 cm lång.
    4. Rulla en skiva skinka på varje pinne och vrid en bit deg runt den se till att den sitter fast.
    5. Baka brödet över glöd i ca. 10 min. så brödet bakas igenom och är gyllene.
    6. Skär osten i tjocklek med pinnarna. Ta försiktigt bort brödet från pinnarna och fyll pinnhålet med ost..
    7. Ät bröden varma.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben