Snoddas-muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Vilken succé!

Ingredienser

  • 150 g margarin/smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk siktad kakao
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • Glasyr
  • 75 g margarin/smör
  • 1-2 msk kallt kaffe
  • 1 msk siktad kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl florsocker
  • Garnering
  • Cocosflingor
  • Instruktioner

    Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna varvat med mjölken och margarinet. Häll smeten i 12 stora (amerikanska) muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200 grader 20-25 min, tills de är torra. Medan muffinsen svalnar, smält margarinet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på muffinsen och doppa dem i cocos. Njut!

    Kommentarer (6)

    Reiko 15 mars 2010

    Mycket goda, enkla och passar till mycket både till kalas, fest och vardag! Kommer bakas snart igen :D

    mimmimata 19 mars 2010

    tack!!! dom var jättegoda dom kommer att bakas igen

    Dreamroses 30 mars 2010

    Jätte goda ska baka dom igen nu till påsk choklad krämen super god

    Ulrica1 13 april 2010

    Jätta goda!! Dom ska bakas om igen....

    Ariel 5 juli 2010

    Jättegoda! Smakar precis som snoddas i långpanna men det är ju bra variation att göra muffins i stället. Jag minskade lite på sockret i smeten och det gick riktigt bra. Jag dekorerade en del med kokos och en del med färgglatt strössel. Nästa gång ska jag testa göra dem i mindre muffinsformar så räcker dom lite längre :) Tack för receptet!

    Lajtis 28 oktober 2010

    Väldigt goda och lätta att baka. En stark 5a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben