Snöbollssorbet

Serverar: 6 portioner

Blev bjuden på denna goda dessert. Så gott! Jordgubbar och citron är en bra kombination.

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar, 6 st till dekortation
  • 1 dl (100 g) socker
  • 1 citron
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g vita marängtoppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa jordgubbarna. Dela dem i kvartar. Strö socker över bären och ställ åt sidan ca 1 timme.
    2. Skrubba citronern i hett vatten, torka noga och riv skalet fint. Pressa ur saften. Mixa jordgubbar, citronskal och 2 msk citronsaft till fin puré med stavmixer.
    3. Fördela purén i 6 små koppar och ställ 3-4 timmar i frysen.
    4. Vispa grädde och vaniljsocker fast. Krossa marängerna lätt.
    5. Doppa sorbetkopparna ca 30 sekunder i hett vatten. Stjälp upp sorbeten på desserttallrikar och bred grädde runtom. Strö marängkross över.
    6. Låt den färdiga snöbollen vila ca 1 timme i frysen.
    7. Dekorera sorbeten med halverade jordgubbar strax före serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben