Lättagat - Häll upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.
Ingredienser
400 g sockerärter
1 gul lök
4 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
Myntagrädde
1 dl vispgrädde
1 msk finhackad mynta
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär sockerärterna grovt. Finhacka löken. Fräs löken i smöret utan att den får färg, tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 1 minut. Slå över grönsaksbuljong och matlagningsgrädde, sjud i 5 minuter. Mixa till en slät soppa.
- Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Vispa upp grädden. Blanda med myntan och smaka av med salt och svartpeppar. Slå upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.
Kommentarer (0)