Sockerärtsoppa

Serverar: 4 portioner

Lättagat - Häll upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.

Ingredienser

  • 400 g sockerärter
  • 1 gul lök
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Myntagrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär sockerärterna grovt. Finhacka löken. Fräs löken i smöret utan att den får färg, tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 1 minut. Slå över grönsaksbuljong och matlagningsgrädde, sjud i 5 minuter. Mixa till en slät soppa.
    2. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Vispa upp grädden. Blanda med myntan och smaka av med salt och svartpeppar. Slå upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben