Sockerbullar med äppelmos

Sockerbullar med vaniljkräm har väl de flesta smakat, pröva med äppelmos, jättegoda. Blir ca 40 bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 16 dl vetemjöl
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • Ca 1 dl äppelmos
  • Pensling
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp och tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör ihop och tillsätt rumsvarmt smör. Arbeta degen väl i maskin tills den är blank. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kanel. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
    3. Skär i rutor och lägg på en klick smörfyllning och en klick äppelmos. Vik in hörnen och tryck ihop till en bulle. Lägg med skarven ned på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 8 minuter.
    4. Pensla med smält smör och doppa i socker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ciccan_88 3 augusti 2011

    Jätte goa bullar. Min pojkvän tryckte i sig 10 st =)

    marianorden2 19 oktober 2012

    Riktigt goa bullar, dessa kommer jag göra om fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben