Sodabröd

Snabbt, enkelt och gott att äta alldeles nybakat när det fortfarande är lite ljummet med smör på, eller rostat med god marmelad.

Ingredienser

  • 450 g vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½-1 msk salt
  • 2-3 dl lätt yoghurt naturell
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ner de torra ingredienserna i mjölet, rör med en gaffel. Rör snabbt ner yoghurten, om det inte räcker med 3 dl tillsätts lite mera tills man får en lite "klumpig" deg. Mängden vätska varierar beroende på hur fuktigt mjölet är, man får prova sig fram. Obs! arbeta inte degen för mycket, det är mer en fråga om att samla ihop degen. Häll upp den på bakbordet och arbeta snabbt ihop degen, knåda inte. Forma en rund kaka och skär ett kors tvärs över kakan, grädda omedelbart. Brödet bör vara färdigt efter 45 min. Ytan på brödet blir lite grov men det är så det ska vara. (se bilden)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben