Södergårdssnaps

Tid: 2 timmar 30 minuter

Enkel snaps att göra som fungerar till det mesta. Påminner om skåneakvavit. Dock mycket viktigt att filtrera så småbitar från anisfröet samlas upp. Annars kan anisen ta över helt och hållet, vilket smakar mindre bra.

Ingredienser

  • 2 msk hel fänkål
  • 1 msk hel kummin
  • 1/2 msk hel anis
  • 2 sockerbitar alternativt 1/2 tsk honung
  • 70 cl vodka eller renat (38-40%)
  • Instruktioner

    1. Lägg ner fänkål, kummin och anis i en flaska med sprit och skruva på korken. Skaka flaskan några gånger en gång i halvtimmen så kryddorna blandas. Efter ca 2 timmar silas kryddorna bort och den kryddade spriten filtreras genom ett kaffefilter. Efter filtreringen tillsätts två sockerbitar alternativt honungen.
    2. Efter det sockret/honungen löst sig är drycken klar att drickas. Förvaras i kyl.

    Kommentarer (2)

    ohlssonbo 4 december 2012

    Namnet södergårdssnaps låter lite "stockholmskt". Tacka vet jag skånesnaps

    solkatten83 5 december 2012

    Hur som haver, god är den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben