Söndagsbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Gott som söndagsmat

Ingredienser

  • 4 skivor rent nöttkött
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 200 gr färska champinjoner eller 1 burk skivade
  • 2-3 msk matolja
  • 2 dl vitt vin eller köttbuljong
  • 3 msk persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1st lagerblad
  • Instruktioner

    Blanda mjöl örtsalt och peppar, vänd köttet i blandningen. Bryn köttet i matoljan, lägg upp på ett fat. Hacka löken och bryn den ihop med svampen ca 5 minuter. Tillsätt vin eller köttbuljong, persilja, vitlök, timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet i pannan. Låt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter. Späd på med vatten under kokningen så inte det kokar torrt. Servera gärna med pommes eller klyftpotatis och en klick persiljesmör på köttet och varför inte en god sallad? smaklig spis !

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben