Söndagsköttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

För att förlänga helgen lagar vi ibland en god köttfärssås med rödvin i som vi äter med spaghetti och nyriven parmesan.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stor morot hackad
  • 1 dm zucchini, hackad
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 3 dl rött vin
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 nypa torkad chili
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på svag värme i minst 5 minuter. Dela köttfärsen och lägg i pannan samtidigt som du höjer värmen. Krydda med salt och peppar. Fräs köttfärsen. Lägg i tomatpuren.
    2. Häll på vinet, lägg i buljong och lagerblad, chili och paprikapulver. Sänk värmen till svag värme. I med zucchini och krossade tomater och på med ett lock.
    3. Låt puttra i minst en halvtimme. Smaka av. Krydda om det behövs.
    4. Servera med nykokt spaghetti och nyriven parmesan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben